Witam serdecznie w nowym roku szkolnym 2023/2024 . Cena 1 obiadu wynosi 5,50 zł. Catering który będzie dostarczał obiady –Bar-tek .Bardzo proszę o dostarczanie zgłoszeń –tzn. karta zgłoszenia na obiady oraz zobowiązania do opłat .Proszę również o zapoznanie się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej (nastąpiły zmiany) .Potrzebne dokumenty będą dostępne na stronie szkoły-stołówka  lub są wyłożone na stoliku przy portierni .Wypełnione można wrzucić do kartonu przy portierni lub przekazać do świetlicy.



Opłaty za obiady w miesiącu maju 2024 r. dla klas 1-8 wynoszą 77,00 zł (14 obiadów x 5.50 zł)

PROSZĘ O DOSTARCZENIE POTWIERDZEŃ ZAPŁATY

DO 10 MAJA 2024 r..
W tytule przelewów proszę o wpisywanie – obiady – imię nazwisko ucznia ,klasa.

W razie pytań oraz zgłaszania nieobecności
proszę o kontakt pod nr tel. 507814727,
do godz. 16 w dniu poprzedzającym absencje


(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)

Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca.

Opłaty należy dokonać do 1 dnia każdego miesiąca na  konto szkoły:

nr 59 1160 2202 0000 0000 6737 0219 Bank Millenium S. A. 

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek 22.4.2024ZUPA JARZYNOWA Z WARZYWAMI (7,9), MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM Z POMIDORAMI (1,3)
Wtorek 23.4.2024ZUPA GROCHOWA Z WARZYWAMI I MAJERANKIEM (9), KOTLET RYBNY W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (1,3,4,7)
Środa 24.4.2024RYŻ NA ROSOLE DROBIOWYM NA WARZYWACH (9), KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI GOTOWANE POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM(1)
Czwartek 25.4.2024ZUPA PIECZARKOWA NA WARZYWACH Z MAKARONEM(1,3,7,9), GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI GOTOWANE TARTE(1)
Piątek 26.4.2024ZUPA FASOLOWA Z WARZYWAMI (7,9), PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I CYNAMONEM(1,3,7)
Poniedziałek 29.4.2024ŻUREK Z WARZYWAMI (1,7,9), FILET DROBIOWY DUSZONY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI(1,7)
Wtorek 30.4.2024 ZUPA ZIEMNIACZANA NA WĘDZĄCE Z WARZYWAMI (1,9), ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI(1,3)
Środa 1.5.2024
Czwartek 2.5.2024
Piątek 3.5.2024

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek 29.4.2024 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, HERBATA OWOCOWA (1,7)ŻUREK Z WARZYWAMI (1,7,9), FILET DROBIOWY DUSZONY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI(1,7)ŚWIEŻY OWOC
Wtorek 30.4.2024 KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, HERBATA (1,7)ZUPA ZIEMNIACZANA NA WĘDZĄCE Z WARZYWAMI (1,9), ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI(1,3)BUDYŃ CZEKOLADOWY(7)
Środa 1.5.2024
Czwartek 2.5.2024
Piątek 3.5.2024

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.