Witam serdecznie w nowym roku szkolnym 2024/2025.

Od 09.09.2024 r. dzieci z klas 1-8 będą mogły korzystać ze stołówki szkolnej. Cena 1 obiadu wynosi 6 zł. Catering który będzie dostarczał obiady: GOTUJEMY.PL.

Bardzo proszę o dostarczanie zgłoszeń:
– karty zgłoszenia na obiady oraz
– zobowiązania do opłat.

Proszę również o zapoznanie się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej. Potrzebne dokumenty będą dostępne na stronie szkoły „stołówka szkolna” oraz zostaną wyłożone na stoliku przy portierni. Wypełnione karty można wrzucić do kartonu przy portierni lub przekazać droga mailową na adres: sp3swietlica@o2.pl.

Zgłoszenia dostarczone w terminie do 6.09.2024r. uprawniają do korzystania ze stołówki od 9.09,2024 r.
Zgłoszenia dostarczone miedzy 9-13.09.2024 r. do korzystania z obiadów od 16.09.2024 r.

ZAPRASZAMY

Opłaty za obiady w miesiącu czerwcu 2025 r. dla klas 1-8 wynoszą 96,00 zł (16 obiadów x 6,00 zł)

W  czerwcu  bardzo proszę o dokonanie wpłat do  10,06 (w tytule – obiady, imię i nazwisko ucznia, klasa, miesiąc opłaty). Nieobecności bardzo proszę zgłaszać pod nr 502 995 619 do godz 16 w dniu poprzedzającym absencje. Nieobecności zgłaszamy od poniedziałku do piątku. Zapraszam

Opłaty należy dokonać do 5 dnia każdego miesiąca na konto szkoły:

nr 59 1160 2202 0000 0000 6737 0219 Bank Millenium S.A.

Z powodu braku wpłaty za posiłki w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

Obiady (oddziały przedszkolne i kl. 1-8)

23.06-26.06.2025

Dzień tygodnia Śniadania (oddziały przedszkolne) Ilość w gramach/ kaloryczność Obiady (oddziały przedszkolne + szkoła) Ilość w gramach/ kaloryczność Podwieczorek (oddziały przedszkolne) Ilość w gramach/ kaloryczność
Poniedziałek 23.06. Pieczywo pszenno-żytnie (1) Masło (7) Wędlina drobiowa (6) Miód pszczeli Ogórek świeży Herbata 70 10 40 20 20 250 333 kcal Kapuśniak 1,7,9) Gulasz wieprzowy z ogórkiem kiszonym, warzywami i ryżem Woda 300 300 200 436 kcal Koktajl mleczno- owocowy (7) Jabłko 200 1 szt. 164 kcal
Wtorek 24.06. Pieczywo pszenno – żytnie (1) Masło (7) Pasztet drobiowy (1,3,6,9) Dżem brzoskwiniowy, niskosłodzony Pomidor Kawa zbożowa 70 10 40 20 20 250 383 kcal Zupa z zielonym groszkiem i marchewką (1,7,9) Ziemniaki gotowane Pulpeciki wieprzowe pieczone (1,3,4) Sos pieczarkowy z warzywami (1,7,9) Woda 300 150 100 60 200 557 kcal Herbatniki Banan 30 1 szt. 257 kcal
Środa 25.06. Pieczywo pszenno- żytnie (1) Masło (7) Twarożek ze szczypiorkiem (7) Wędlina wieprzowa Sałata Herbata 70 10 40 20 20 250 290 kcal Zupa ogórkowa (1,7,9) Ziemniaki gotowane Paluszki rybne pieczone (1,3,4) Bukiet warzyw gotowanych Woda 300 150 100 100 200 516 kcal Jogurt owocowy (7) Jabłko 1 szt. 1 szt. 234 kcal
Czwartek 26.06 Pieczywo pszenno – żytnie (1) Masło (7) Ser żółty (7) Parówki Keczup Ogórek kiszony Kawa zbożowa (7) 70 10 40 1 szt. 10 20 250 397 kcal Zupa z fasolki szparagowej (1,7,9) Ziemniaki gotowane Udko drobiowe pieczone Surówka z młodej kapusty Woda 300 150 1 szt. 80 200 504 kcal Ciasteczka owsiane Banan 1 szt. 1 szt. 318 kcal

Lista alergenów

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne