Witam serdecznie w nowym roku szkolnym 2023/2024 .Od 11.09 .2023 dzieci z klas 1-8 będą mogły korzystać ze stołówki szkolnej .Cena 1 obiadu wynosi 11 zł. Catering który będzie dostarczał obiady –Bar-tek .Bardzo proszę o dostarczanie zgłoszeń –tzn. karta zgłoszenia na obiady oraz zobowiązania do opłat .Proszę również o zapoznanie się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej (nastąpiły zmiany) .Potrzebne dokumenty będą dostępne na stronie szkoły-stołówka  lub są wyłożone na stoliku przy portierni .Wypełnione można wrzucić do kartonu przy portierni lub przekazać do świetlicy.



Opłaty za obiady w miesiącu WRZEŚNIU 2023r dla klas 1-8 wynoszą 165,00zl(15 obiadów x 11.00 zł)

PROSZĘ O DOSTARCZENIE POTWIERDZEŃ ZAPŁATY DO 15 WRZEŚNIA.
W tytule przelewów proszę o wpisywanie – obiady – imię nazwisko ucznia ,klasa.

W razie pytań oraz zgłaszania nieobecności
proszę o kontakt pod nr tel. 507814727


(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)

Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca.

Opłaty należy dokonać do 1 dnia każdego miesiąca na  konto szkoły:

nr 59 1160 2202 0000 0000 6737 0219 Bank Millenium S. A. 

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek 11.09.2023MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM (1,3)
Wtorek 12.09.2023PANIEROWANY FILET DROBIOWY, ZIEMNIAKI GOTOWANE POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM(1)
Środa 13.09.2023GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA, BURACZKI GOTOWANE TARTE (1)
Czwartek 14.09.2023ZACIERKA(400ml) (1,3,9), KOTLET RYBNY W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ (1,3,4,7)
Piątek 15.09.2023ZUPA OGÓRKOWA (300 ml) (1,3,9), NALEŚNIK Z DŻEMEM (1,3,7)
Poniedziałek 18.09.2023ZUPA JARZYNOWA Z KAPUSTĄ (400 ml) (1,9), RYŻ NA SŁODKO Z SOSEM OWOCOWYM I JOGURTEM(7)
Wtorek 19.09.2023KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, MIZERIA (1,3,7)
Środa 20.09.2023FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4)
Czwartek 21.09.2023FILET DROBIOWY DUSZONY W SOSIE SEROWYM, ZIEMNIAKI GOTOWANE POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONE WARZYWA (KALAFIOR, BROKUŁ, MARCHEWKA)(1,7)
Piątek 22.09.2023ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (300 ml)(7,9), KLUSKI ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ DUSZONĄ(1,3)

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek 18.09.2023 KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, HERBATA (1,7)ZUPA JARZYNOWA Z KAPUSTĄ (1,9), RYŻ NA SŁODKO Z SOSEM OWOCOWYM I JOGURTEM(1,3,7) WAFEL W CZEKOLADZIE(1,7)
Wtorek 19.09.2023 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, HERBATA OWOCOWA (1,7)ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM (1,3), KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, MIZERIA (1,3)JOGURT NATURALNY Z GRANOLĄ I OWOCAMI(1,7)
Środa 20.09.2023PARÓWKA CIENKA NA CIEPŁO, CHLEB Z MASŁEM, HERBATA (1,7)KRUPNIK (1,9), FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4)KISIEL OWOCOWY + PETTE BURRY (1,3,7)
Czwartek 21.09.2023 KANAPKI Z PASZTETEM PIECZONYM I OGÓRKIEM, HERBATA (1,7)ŻUREK(1,7,9), FILET DROBIOWY DUSZONY W SOSIE SEROWYM, ZIEMNIAKI GOTOWANE POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONE WARZYWA (KALAFIOR, BROKUŁ, MARCHEWKA)(1,7)BANAN
Piątek 22.09.2023 JAJECZNICA, PIECZYWO Z MASŁEM, HERBATA OWOCOWA (1,3,7)ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (7,9), KLUSKI ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ DUSZONĄ(1,3)BABKA JOGURTOWA (1,3,7)

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.