Opłaty za obiady w miesiącu styczniu wynoszą 80,00zl(10 obiadów x 8.00 )

(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)


Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki. Numer telefonu: 665 805 050

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek   18.01.2021 FILET DROBIOWY DUSZONY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI (1,7)
Wtorek   19.01.2021 ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM(300 ml) (1,7,9), KOTLET RYBNY DUSZONY W PORZE I MARCHEWCE, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI(1,3,4)
Środa           20.01.2021 PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA KAPUSTA MODRA Z DODATKIEM GOŹDZIKA(1,3,7)
Czwartek 21.01.2021 PULPET W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (1,3,7)
Piątek  22.01.2021 BARSZCZ UKRAIŃSKI (400 ml)(9), NALEŚNIK Z DŻEMEM (1,3,7)
Poniedziałek   25.01.2021 BITKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM, GOTOWANA KASZA JĘCZMIENNA, SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO I CEBULKI (1)
Wtorek   26.01.2021ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM(300 ml)(1,3,7,9), KOTLET POŻARSKI, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA BIAŁA KAPUSTA Z DODATKIEM MARCHEWKI (1,3)
Środa           27.01.2021 FILET RYBNY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4,7)
Czwartek 28.01.2021 GULASZ DROBIOWY W SOSIE POMIDOROWO – ŚMIETANOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ(1,7)
Piątek  29.10.2021 ZUPA OGÓRKOWA(400 ml) (1,7,9), PLACKI ZIEMNIACZANE (1,3)

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek   18.01.2021 KANAPKI Z KIEŁBASĄ SZYNKOWĄ, SAŁATĄ MASŁOWĄ I OGÓRKIEM, HERBATA (1,7) PARZUCHA (9),  FILET DROBIOWY DUSZONY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI (1,7) KISIEL OWOCOWY + PETTE BURRY (1,3,7)
Wtorek   19.01.2021 PŁATKI NA MLEKU,KANAPKA Z DŻEMEM,  HERBATA OWOCOWA(1,7) ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (1,7,9), KOTLET RYBNY DUSZONY W PORZE I MARCHEWCE, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI(1,3,4) SAŁATKA OWOCOWA
Środa   20.01.2021 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA(1,7) ROSÓŁ Z MAKARONEM (1,3,9), PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA KAPUSTA MODRA Z DODATKIEM GOŹDZIKA(1,3,7) BUDYŃ Z SOSEM OWOCOWYM + WAFELEK (1,3,7)
Czwartek 21.01.2021 KANAPKI Z SERKIEM WĘDZONYM, OGÓRKIEM I RZODKIEWKĄ,  HERBATA OWOCOWA(1,7) BARSZCZ BIAŁY Z ZIEMNIAKAMI (1,3,9), PULPET W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (1,3,7) JOGURT NATURALNY Z GRANOLĄ I OWOCAMI(1,7)
Piątek  22.01.2021 JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM, PIECZYWO Z MASŁEM, HERBATA (1,3,7) BARSZCZ UKRAIŃSKI (9), NALEŚNIK Z DŻEMEM (1,3,7) BABKA CZEKOLADOWA (1,3,7)

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.