Witam serdecznie w nowym roku szkolnym 2023/2024 . Cena 1 obiadu wynosi 5,50 zł. Catering który będzie dostarczał obiady –Bar-tek .Bardzo proszę o dostarczanie zgłoszeń –tzn. karta zgłoszenia na obiady oraz zobowiązania do opłat .Proszę również o zapoznanie się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej (nastąpiły zmiany) .Potrzebne dokumenty będą dostępne na stronie szkoły-stołówka  lub są wyłożone na stoliku przy portierni .Wypełnione można wrzucić do kartonu przy portierni lub przekazać do świetlicy.



Opłaty za obiady w miesiącu kwietniu 2024 r. dla klas 1-8 wynoszą 110,00 zł (20 obiadów x 5.50 zł)

PROSZĘ O DOSTARCZENIE POTWIERDZEŃ ZAPŁATY

DO 10 KWIETNIA 2024 r..
W tytule przelewów proszę o wpisywanie – obiady – imię nazwisko ucznia ,klasa.

W razie pytań oraz zgłaszania nieobecności
proszę o kontakt pod nr tel. 507814727,
do godz. 16 w dniu poprzedzającym absencje


(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)

Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca.

Opłaty należy dokonać do 1 dnia każdego miesiąca na  konto szkoły:

nr 59 1160 2202 0000 0000 6737 0219 Bank Millenium S. A. 

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek 8.4.2024ZUPA SZCZAWIOWA Z WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI (1,7,9), FILET DROBIOWY DUSZONY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI(1,7)
Wtorek 9.4.2024KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI(1,9), KOTLET RYBNY W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (1,3,4,7)
Środa 10.4.2024BARSZCZ CZERWONY NA WARZYWACH Z MAKARONEM (1,3,7,9), KOLOROWE PLACUSZKI DROBIOWE, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z SELERA(1,3,7,9)
Czwartek 11.4.2024KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY Z WARZYWAMI (9), PULPET W SOSIE PIECZARKOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ(1,3,7)
Piątek 12.4.2024ZUPA FASOLOWA Z WARZYWAMI(7,9), PLACKI ZIEMNIACZANE(1,3)
Poniedziałek 15.4.2024ZUPA OGÓRKOWA Z WARZYWAMI (1,7,9), NALEŚNIK Z TWAROGIEM (1,3,7)
Wtorek 16.4.2024 ZUPA POMIDOROWA Z WARZYWAMI Z MAKARONEM(1,3,7,9), FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4)
Środa 17.4.2024BARSZCZ BIAŁY Z WARZYWAMI Z MAKARONEM(1,3,9), KOTLET POŻARSKI DROBIOWO-WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA BIAŁA KAPUSTA(1,3)
Czwartek 18.4.2024ROSÓŁ DOMOWY DROBIOWY NA WARZYWACH Z MAKARONEM (1,3,9), STROGONOW DROBIOWY Z PIECZARKĄ, CEBULKĄ I PAPRYKĄ, RYŻ GOTOWANY(1)
Piątek 19.4.2024BARSZCZ UKRAIŃSKI Z FASOLĄ I WARZYWAMI (9), JAJKO GOTOWANE W SOSIE LEKKO CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI GOTOWANE POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA MODRA KAPUSTA (1,3,7)

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek 15.4.2024 KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, HERBATA (1,7)ZUPA OGÓRKOWA Z WARZYWAMI (1,7,9), NALEŚNIK Z TWAROGIEM (1,3,7) JOGURT OWOCOWY(7)
Wtorek 16.4.2024 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, HERBATA OWOCOWA (1,7)ZUPA POMIDOROWA Z WARZYWAMI Z MAKARONEM(1,3,7,9), FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4)ŚWIEŻY OWOC
Środa 17.4.2024PARÓWKA CIENKA NA CIEPŁO, KETCHUP POMIDOROWAY, PIECZYWO Z MASŁEM, HERBATA (1,7)BARSZCZ BIAŁY Z WARZYWAMI (1,3,9), KOTLET POŻARSKI DROBIOWO-WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA BIAŁA KAPUSTA(1,3) GALARETKA Z OWOCAMI
Czwartek 18.4.2024 KANAPKI Z PASTĄ JAJECZNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, HERBATA (1,3,7)ROSÓŁ DOMOWY DROBIOWY NA WARZYWACH Z MAKARONEM (1,3,9), STROGONOW DROBIOWY Z PIECZARKĄ, CEBULKĄ I PAPRYKĄ, RYŻ GOTOWANY(1)DROŻDŻÓWKA Z OWOCEM (7)
Piątek 19.4.2024 KANAPKI Z SERKIEM TOPIONYM I RZODKIEWKĄ, HERBATA OWOCOWA (1,7)BARSZCZ UKRAIŃSKI Z FASOLĄ I WARZYWAMI (9), JAJKO GOTOWANE W SOSIE LEKKO CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI GOTOWANE POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA MODRA KAPUSTA (1,3,7)ŚWIEŻY OWOC

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.