Opłaty za obiady w miesiącu MARCU 2020 r. wynoszą 165,00 (22 OBIADY x 7.50 )


Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki. Numer telefonu: 665 805 050

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek   9.3.2020 BITKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM, KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA, SURÓWKA WIELOWARZYWNA Z POREM(1)
Wtorek   10.3.2020 ZUPA OGÓRKOWA (400 ml)(1,7,9), PLACKI ZIEMNIACZANE(1,3)
Środa           11.3.2020 GULASZ DROBIOWY W SOSIE POMIDOROWO – ŚMIETANOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z PEKINKI (1,7)
Czwartek 12.3.2020 ZUPA MARCHEWKOWA (300 ml)(1,3,6,7,9,10), ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI(1,3)
Piątek  13.3.2020 FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ(1,3,4)
Poniedziałek   16.3.2020 STROGONOW DROBIOWY, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI
Wtorek   17.3.2020 ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (1,3,7,9), (300 ml), KOTLET RYBNY DUSZONY W WARZYWACH PO GRECKU, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI(1,3,4,7,9)
Środa           18.3.2020 KOTLET POŻARSKI DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE PIECZENIOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONE WARZYWA(1,3)
Czwartek 19.3.2020 KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, KAPUSTA MODRA ZASMAŻANA (1,3)
Piątek  20.3.2020 ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ (1,7,9) (400 ml), NALEŚNIK Z DŻEMEM(1,3,7)

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek   9.3.2020 KANAPKI Z WĘDLINĄ I RZODKIEWKĄ, HERBATA OWOCOWA (1,7)ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (1,3,6,7,9,10), BITKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM, KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA, SURÓWKA WIELOWARZYWNA Z POREM(1)BUDYŃ (7)
Wtorek   10.3.2020 KANAPKI Z METKĄ I OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA (1,7)ZUPA KALAFIOROWA (1,7,9), PLACKI ZIEMNIACZANE(1,3)JOGURT (7)
Środa   11.3.2020 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM I SAŁATĄ MASŁOWĄ, KAWA ZBOŻOWA(1,7)ZUPA ZIEMNIACZANA NA WĘDZĄCE(1,3,9), GULASZ DROBIOWY W SOSIE POMIDOROWO-ŚMIETANOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z PEKINKI (1,7)OWOC
Czwartek 12.3.2020 PARÓWKA CIENKA NA CIEPŁO, CHLEB Z MASŁEM, HERBATA (1,7ZUPA MARCHEWKOWA (1,3,6,7,9,10), ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI(1,3) GALARETKA Z OWOCAMI
Piątek  13.3.2020 JAJECZNICA, PIECZYWO Z MASŁEM, HERBATA (1,3,7)ROSÓŁ Z MAKARONEM (1,3,6,7,9,10), FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (1,3,4)CIASTKO (1,7)

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.