Opłaty za obiady w miesiącu LISTOPADZIE wynoszą 123,50 (19 obiady x 6.50 )

Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki. Numer telefonu: 665 805 050

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek   4.11.2019 ZUPA JARZYNOWA Z KAPUSTĄ (400ml) (1,7,9), NALEŚNIK Z DŻEMEM (1,3,7)
Wtorek   5.11.2019 GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI GOTOWANE TARTE (1)
Środa           6.11.2019 KOTLETY RYBNE DUSZONE W WARZYWACH PO GRECKU, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM (1,3,4,9)
Czwartek 7.11.2019 SŁONECZNY KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z KAPUSTY MODREJ (1,3)
Piątek  8.11.2019 ZUPA BURACZKOWA(300 ml)(1,9), JAJKO W SOSIE LEKKO CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, DUSZONY GROSZEK Z MARCHEWKĄ (1,3)
Poniedziałek   11.11.2019
Wtorek   12.11.2019 KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA KAPUSTA KISZONA Z DODATKIEM MARCHEWKI (1,3)
Środa           13.11.2019 UDKO DROBIOWE W SOSIE POTRAWKOWYM, RYŻ GOTOWANY, FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ (1)
Czwartek 14.11.2019 PULPETY W SOSIE PIECZARKOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (1,3,7)
Piątek  15.11.2019 ZUPA BROKUŁOWA(400 ml)(1,7,9), RYŻ Z SOSEM

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek   11.11.2019
Wtorek   12.11.2019 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM I RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA (1,7)ZUPA MARCHEWKOWA (1,9), KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA KAPUSTA KISZONA Z DODATKIEM MARCHEWKI (1,3)KISIEL OWOCOWY
Środa   13.11.2019 KANAPKI Z METKĄ I OGÓRKIEM, HERBATA (1,7)RYŻ NA ROSOLE (9), UDKO DROBIOWE W SOSIE POTRAWKOWYM, RYŻ GOTOWANY, FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ (1
OWOC
Czwartek 14.11.2019 KANAPKI Z WĘDLINĄ I SAŁATĄ MASŁOWĄ, HERBATA OWOCOWA(1,7)ZUPA FASOLOWA(9), PULPETY W SOSIE PIECZARKOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (1,3,7)JOGURT (7)
Piątek  15.11.2019 JAJECZNICA, PIECZYWO Z MASŁEM, HERBATA (1,3,7) ZUPA BROKUŁOWA(1,9), RYŻ Z SOSEM JOGURTOWO – OWOCOWYM (7)PĄCZEK (1,3,7)

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.