Opłaty za obiady w miesiącu maju wynoszą 112,00 zł (14 obiadów x 8.00 )
PROSZĘ O DOSTARCZENIE POTWIERDZEŃ ZAPŁATY DO 15 maja. Przypominamy o odliczeniach nadpłat za mc marzec .


(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)

Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki. Numer telefonu: 665 805 050

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek 10.05.2021 FILET DROBIOWY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI(1,7)
Wtorek 11.05.2021  GOŁĄBEK BEZ ZAWIJANIA, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, DUSZONA BIAŁA KAPUSTA (1,3)
Środa 12.05.2021 ZUPA OGÓRKOWA (400 ml)(1,7,9), MAKARON Z TWAROGIEM (1,3,7)
Czwartek 13.05.2021 BITKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, BURACZKI TARTE (1)
Piątek 14.05.2021 ZACIERKA Z KLUSECZKAMI (300 ml)(1,3,9), PANIEROWANY FILET RYBNY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4)
Poniedziałek 17.05.2021 ZUPA ZIEMNIACZANA NA WĘDZĄCE (300 ml)(1,3,9), MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM (1,3)
Wtorek 18.05.2021  SŁONECZNY KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ (1,3,7)
Środa 19.05.2021           GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA, SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO I CEBULKI (1)
Czwartek 20.05.2021 KOTLET RYBNY DUSZONY W WARZYWACH PO GRECKU, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI(1,3,4,9)
Piątek 21.05.2021 BARSZCZ UKRAIŃSKI (400 ml)(9), PIEROGI LENIWE Z CYNAMONEM (1,3,7)

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek 10.05.2021  PŁATKI NA MLEKU, KANAPKA Z DŻEMEM, HERBATA OWOCOWA(1,7)ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,3,7,9),FILET DROBIOWY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI(1,7)BATON KRÓWKOWY MLECZNY(7)
Wtorek 11.05.2021  KANAPKI Z KIEŁBASĄ ŻYWIECKĄ, SAŁATĄ MASŁOWĄ I OGÓRKIEM, HERBATA OWOCOWA(1,7)ZUPA KALAFIOROWA (1,7,9), GOŁĄBEK BEZ ZAWIJANIA, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, DUSZONA BIAŁA KAPUSTA (1,3)KISIEL OWOCOWY + WAFELEK(1,7)
Środa 12.05.2021 KANAPKI Z PASZTETEM PIECZONYM I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, HERBATA(1,7)ZUPA OGÓRKOWA (1,7,9), MAKARON Z TWAROGIEM (1,3,7) PĄCZEK (1,3,7)
Czwartek 13.05.2021 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA(1,7)ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ (1,7,9), BITKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, BURACZKI TARTE (1)JOGURT NATURALNY Z GRANOLĄ I OWOCAMI(1,7)
Piątek 14.05.2021 KANAPKI Z PASTĄ JAJECZNĄ, HERBATA (1,3)RYŻ NA ROSOLE (9), PANIEROWANY FILET RYBNY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4)MIX WARZYW ŚWIEŻYCH

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.