Opłaty za obiady w miesiącu STYCZNIU 2020 r. wynoszą 91,0 (14 obiadów x 6.50 )


Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki. Numer telefonu: 665 805 050

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek   20.1.2020 MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM (1,3)
Wtorek   21.1.2020 KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, KAPUSTA MODRA ZASMAŻANA (1,3)
Środa           22.1.2020 ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,3,7,9)(300 ml), KOTLET RYBNY DUSZONY W PORZE I MARCHEWCE, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM(1,3,4,9)
Czwartek 23.1.2020 DUSZONY FILET DROBIOWY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI (1,7)
Piątek  24.1.2020 ZUPA BROKUŁOWA(400 ml)(1,7,9), RYŻ Z SOSEM JOGURTOWO – OWOCOWYM (7)
Poniedziałek   27.1.2020
Wtorek   28.1.2020
Środa           29.1.2020
Czwartek 30.1.2020
Piątek  31.1.2020

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek   27.1.2020 KANAPKI Z WĘDLINĄ I RZODKIEWKĄ, HERBATAOWOCOWA (1,7)KRUPNIK(1,9), KOLOROWE PLACUSZKI DROBIOWE, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (1,3) BUDYŃ (7)
Wtorek   28.1.2020 KANAPKI Z SERKIEM WĘDZONYM I SAŁATĄ MASŁOWĄ, KAWA ZBOŻOWA (1,7)ZUPA FASOLOWA (7,9), SŁONECZNY KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM(1,3)JOGURT (7)
Środa   29.1.2020 KANAPKI Z PASTĄ TWAROGOWĄ, HERBATA OWOCOWA(1,7)ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM (1,3), KOTLET MIELONY, KASZA JĘCZMIENNA GOTOWANA, SOS PIECZENIOWY, MIZERIA(1,3,7) OWOC
Czwartek 30.1.2020 KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, HERBATA (1,7)ZUPA ZIEMNIACZANA NA WĘDZĄCE (1,3,9), PANIEROWANY FILET RYBNY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ(1,3,4,7)CIASTKO (1,7)
Piątek  31.1.2020 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM I SAŁATĄ MASŁOWĄ, KAWA ZBOŻOWA(1,7)ZUPA KALAFIOROWA(1,7,9), RACUCHY Z OWOCAMI (1,3,7) GALARETKA OWOCOWA

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.