Witam serdecznie w nowym roku szkolnym 2022/2023 .Od 12.09.2022 dzieci będą mogły  korzystać ze stołówki szkolnej. Cena 1 obiadu wynosi 10 zł .Catering który będzie dostarczał obiady –Bar-tek .Bardzo proszę o dostarczanie zgłoszeń –tzn karta zgłoszenia na obiady ,zobowiązanie do opłat oraz regulamin stołówki z którym należy się zapoznać .Potrzebne dokumenty będą dostępne na stronie szkoły-stołówka lub są wyłożone na stoliku przy  portierni .Wypełnione można wrzucić do kartonu przy portierni lub przekazać do świetlicy.



Opłaty za obiady w miesiącu grudniu 2022 wynoszą 160,00 zł
(16 obiady x 10.00 zł )  

PROSZĘ O DOSTARCZENIE POTWIERDZEŃ ZAPŁATY DO 10 GRUDNIA.
W tytule przelewów proszę o wpisywanie – obiady – imię nazwisko ucznia ,klasa.

W razie pytań oraz zgłaszania nieobecności
proszę o kontakt pod nr tel. 507814727


(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)

Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca.

Opłaty należy dokonać do 1 dnia każdego miesiąca na  konto szkoły:

nr 59 1160 2202 0000 0000 6737 0219 Bank Millenium S. A. 

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek 5.12.2022ZUPA GROCHOWA Z KIEŁBASKĄ (400ml)(9,10), PIECZYWO (1)
Wtorek 6.12.2022KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, GOTOWANY KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ(1,3)
Środa 7.12.2022ZUPA JARZYNOWA Z KAPUSTĄ (400 ml) (7,9), PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I CYNAMONEM (1,3,7)
Czwartek 8.12.2022ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (300 ml) (7,9), KOLOROWE PLACUSZKI DROBIOWE, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (1,3,9)
Piątek 9.12.2022 FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ (1,3,4)
Poniedziałek 12.12.2022 STROGONOW DROBIOWY Z PIECZARKĄ I CEBULKĄ, RYŻ GOTOWANY (1)
Wtorek 13.12.2022 BARSZCZ BIAŁY Z ZIEMNIAKAMI(300 ml) (1,7,9) KOTLETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ(1,3,4)
Środa 14.12.2022 PULPET W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, DUSZONA FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ (1,3,7)
Czwartek 15.12.2022 PANIEROWANY FILET DROBIOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, ZASMAŻANA MODRA KAPUSTA(1,3)
Piątek 16.12.2022 ZUPA FASOLOWA(400 ml) (7,9), PLACKI ZIEMNIACZANE(1,3)

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek 5.12.2022 KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, HERBATA OWOCOWA (1,7)ZUPA BROKUŁOWA (1,7,9), JAJKO SADZONE, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z MARCHEWKI(3)
JOGURT OWOCOWY(7)
Wtorek 6.12.2022 PŁATKI NA MLEKU, KANAPKA Z DŻEMEM, HERBATA (1,7)ROSÓŁ Z MAKARONEM (1,3,9), KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, GOTOWANY KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ(1,3)CZEKOLADKA – MIKOŁAJ (1,7,8 )
Środa 7.12.2022KANAPKI Z PASZTETEM PIECZONYM I OGÓRKIEM, HERBATA (1,7)ZUPA JARZYNOWA Z KAPUSTĄ (7,9), PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I CYNAMONEM (1,3,7)GALARETKA Z OWOCAMI
Czwartek 8.12.2022 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA (1,7)ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (7,9), KOLOROWE PLACUSZKI DROBIOWE, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (1,3,9)BUDYŃ CZEKOLADOWY Z SOSEM OWOCOWYM (7)
Piątek 9.12.2022 KANAPKI Z PASTĄ JAJECZNĄ, HERBATA OWOCOWA(1,3,7)ZACIERKA Z KLUSECZKAMI (1,3,9), FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ (1,3,4)PĄCZEK Z DŻEMEM (1,3,7)

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.