Witam serdecznie w nowym roku szkolnym 2023/2024 . Cena 1 obiadu wynosi 5,50 zł. Catering który będzie dostarczał obiady –Bar-tek .Bardzo proszę o dostarczanie zgłoszeń –tzn. karta zgłoszenia na obiady oraz zobowiązania do opłat .Proszę również o zapoznanie się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej (nastąpiły zmiany) .Potrzebne dokumenty będą dostępne na stronie szkoły-stołówka lub są wyłożone na stoliku przy portierni .Wypełnione można wrzucić do kartonu przy portierni lub przekazać do świetlicy.
Opłaty za obiady w miesiącu marcu 2024 r. dla klas 1-8 wynoszą 99,00zl(18 obiadów x 5.50 zł)
PROSZĘ O DOSTARCZENIE POTWIERDZEŃ ZAPŁATY
DO 10 MARCA 2024 r..
W tytule przelewów proszę o wpisywanie – obiady – imię nazwisko ucznia ,klasa.
W razie pytań oraz zgłaszania nieobecności
proszę o kontakt pod nr tel. 507814727, do godz. 16 w dniu poprzedzającym absencje
(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)
Zapraszamy
Drodzy Rodzice!
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.
PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.
Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca.
Opłaty należy dokonać do 1
dnia każdego miesiąca na konto szkoły:
nr 59 1160 2202 0000 0000 6737 0219 Bank Millenium S. A.
Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.
Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.
Jadłospis
Obiady dla uczniów szkoły
Poniedziałek 11.3.2024 | ZUPA JARZYNOWA Z WARZYWAMI(7,9), NALEŚNIK Z TWAROGIEM (1,3,7) |
Wtorek 12.3.2024 | BARSZCZ CZERWONY NA WARZYWACH Z MAKARONEM (1,3,7,9), FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (1,3,4) |
Środa 13.3.2024 | KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY Z WARZYWAMI (9), KOTLET POŻARSKI DROBIOWO-WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z PEKINKI(1,3) |
Czwartek 14.3.2024 | ZUPA POMIDOROWA Z WARZYWAMI Z MAKARONEM(1,3,7,9), GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI GOTOWANE TARTE(1) |
Piątek 15.3.2024 | BARSZCZ UKRAIŃSKI Z FASOLĄ I WARZYWAMI (9), JAJKO GOTOWANE W SOSIE LEKKO CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI GOTOWANE POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ (1,3,7) |
Poniedziałek 18.3.2024 | ZUPA GROCHOWA Z WARZYWAMI , ZIEMNIAKAMI I MAJERANKIEM (9), FILET DROBIOWY DUSZONY W SOSIE SEROWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z MARCHEWKI(1,7) |
Wtorek 19.3.2024 | ZACIERKA Z KLUSECZKAMI I WARZYWAMI (1,3,9), PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I CYNAMONEM(1,3,7) |
Środa 20.3.2024 | BARSZCZ BIAŁY Z WARZYWAMI(1,9), KOLOROWE PLACUSZKI DROBIOWE Z PIECZARKĄ, PAPRYKĄ I NATKĄ PIETRUSZKI, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z SELERA (1,7,9) |
Czwartek 21.3.2024 | |
Piątek 22.3.2024 | FASOLKA PO BRETOŃSKU W SOSIE POMIDOROWYM Z MAJERANKIEM(1), PIECZYWO (1) |
Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.
Poniedziałek 11.3.2024 | KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, HERBATA (1,7) | ZUPA JARZYNOWA Z WARZYWAMI(7,9), NALEŚNIK Z TWAROGIEM (1,3,7) | MLEKO TRUSKAWKOWE(1) |
Wtorek 12.3.2024 | KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, HERBATA OWOCOWA (1,7) | BARSZCZ CZERWONY NA WARZYWACH Z MAKARONEM (1,3,7,9), FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KAPUSTY (1,3,4) | ŚWIEŻY OWOC |
Środa 13.3.2024 | KANAPKI Z PASZTETEM I OGÓRKIEM, HERBATA(1,7) | KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY Z WARZYWAMI (9), KOTLET POŻARSKI DROBIOWO-WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, SURÓWKA Z PEKINKI(1,3) | PUDDING (7) |
Czwartek 14.3.2024 | KANAPKI Z PASTĄ JAJECZNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, HERBATA OWOCOWA (1,3,7) | ZUPA POMIDOROWA Z WARZYWAMI Z MAKARONEM(1,3,7,9), GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI GOTOWANE TARTE(1) | JOGURT OWOCOWY (7) |
Piątek15.3.2024 | PŁATKI NA MLEKU, KANAPKA Z DŻEMEM OWOCOWYM, HERBATA (1,7) | BARSZCZ UKRAIŃSKI Z FASOLĄ I WARZYWAMI (9), JAJKO GOTOWANE W SOSIE LEKKO CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI GOTOWANE POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ (1,3,7) | ŚWIEŻY OWOC |
„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.