Opłaty za obiady w miesiącu październiku wynoszą 168,00zl(21 obiadów x 8.00 )
(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)


Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki. Numer telefonu: 665 805 050

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek   19.10.2020 BITKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM, GOTOWANA KASZA JĘCZMIENNA, SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO I CEBULKI (1)
Wtorek   20.10.2020 ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(300 ml)(3,9), KOTLET RYBNY DUSZONY W PORZE I MARCHEWCE, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM (1,3,4)
Środa           21.10.2020 MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM (1,3)
Czwartek 22.10.2020 KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, DUSZONA MODRA KAPUSTA Z DODATKIEM GOŹDZIKA(1,3,7)
Piątek  23.10.2020 ZUPA OGÓRKOWA(400 ml) (1,7,9), PLACKI ZIEMNIACZANE (1,3)
Poniedziałek   26.10.2020 GULASZ DROBIOWY W SOSIE POMIDOROWO – ŚMIETANOWYM, RYŻ GOTOWANY, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ(1,7
Wtorek   27.10.2020 ZUPA KALAFIOROWA (1,7,9) (300 ml), JAJKO GOTOWANE W SOSIE LEKKO CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM (1,3,7)
Środa           28.10.2020 FILET RYBNY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4,7)
Czwartek 29.10.2020 KOTLET POŻARSKI, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA BIAŁA KAPUSTA Z DODATKIEM MARCHEWKI (1,3)
Piątek  30.10.2020 ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ(400 ml)(1,9),RYŻ Z SOSEM JOGURTOWO – OWOCOWYM (7)

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek   19.10.2020 KANAPKI Z KIEŁBASĄ KRAKOWSKĄ, SAŁATĄ MASŁOWĄ I OGÓRKIEM, HERBATA OWOCOWA (1,7)ZUPA BROKUŁOWA (1,7,9), BITKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM, GOTOWANA KASZA JĘCZMIENNA, SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO I CEBULKI (1)BUDYŃ Z SOSEM OWOCOWYM + CIASTECZKO (1,3,7)
Wtorek   20.10.2020 KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA (1,7)ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(3,9), KOTLET RYBNY DUSZONY W PORZE I MARCHEWCE, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM (1,3,4,9)MIX ŚWIEŻYCH WARZYW
Środa   21.10.2020 PŁATKI NA MLEKU, KANAPKA Z DŻEMEM, HERBATA (1,7)ZUPA ZIEMNIACZANA NA WĘDZĄCE (1,3,9), MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM (1,3)GALARETKA Z OWOCAMI
Czwartek 22.10.2020 KANAPKI Z PASZTETEM PIECZONYM I OGÓRKIEM KISZONYM, HERBATA (1,7)ZUPA FASOLOWA (7,9), KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, DUSZONA MODRA KAPUSTA Z DODATKIEM GOŹDZIKA(1,3,7)DROŻDŻÓWKA (1,3,7)
Piątek  23.10.2020 KANAPKI Z PASTĄ TWAROGOWĄ Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM, HERBATA OWOCOWA(1,3,7)ZUPA OGÓRKOWA(1,7,9), PLACKI ZIEMNIACZANE (1,3) JOGURT + BATONIK (1,3,7)

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.