Witam serdecznie w nowym roku szkolnym 2022/2023 .Od 12.09.2022 dzieci będą mogły  korzystać ze stołówki szkolnej. Cena 1 obiadu wynosi 10 zł .Catering który będzie dostarczał obiady –Bar-tek .Bardzo proszę o dostarczanie zgłoszeń –tzn karta zgłoszenia na obiady ,zobowiązanie do opłat oraz regulamin stołówki z którym należy się zapoznać .Potrzebne dokumenty będą dostępne na stronie szkoły-stołówka lub są wyłożone na stoliku przy  portierni .Wypełnione można wrzucić do kartonu przy portierni lub przekazać do świetlicy.



Opłaty za obiady w miesiącu CZERWCU 2023r dla klas 1-8 wynoszą 120,00zl(12 obiadów x 10.00 zł) W CZERWCU OBIADY BĘDĄ WYDAWANE DO 21.06 ŚRODA

PROSZĘ O DOSTARCZENIE POTWIERDZEŃ ZAPŁATY DO 10 CZERWCA.
W tytule przelewów proszę o wpisywanie – obiady – imię nazwisko ucznia ,klasa.

W razie pytań oraz zgłaszania nieobecności
proszę o kontakt pod nr tel. 507814727


(od września 2020 r. – Firma Bar-Tek s.c. w Toruniu)

Zapraszamy


Drodzy Rodzice! 

Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie. 
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

PAMIĘTAJCIE O DOSTARCZENIU POTWIERDZENIA WPŁATY ZA OBIADY.
Prosimy zapoznać się z zasadami odpisów nieobecnych dzieci na obiedzie.
Zasady zawarte są w regulaminie stołówki.

Przypominamy również o konieczności dostarczania dowodu wpłaty za obiady w formie papierowej do świetlicy lub drogą elektroniczną na adres sp3swietlica@o2.pl do dnia 10 każdego miesiąca.

Opłaty należy dokonać do 1 dnia każdego miesiąca na  konto szkoły:

nr 59 1160 2202 0000 0000 6737 0219 Bank Millenium S. A. 

Z powodu braku dostarczonego potwierdzenia w wyznaczonym terminie dziecko zostaje skreślone z listy osób korzystających ze stołówki szkolnej.

Zgodnie z Regulaminem Stołówki szkolnej pkt 12.
„Rodzice zobowiązani są do dostarczenia do świetlicy dowodu wpłaty (wydruk z systemu bankowego) za obiady do 2 każdego miesiąca lub przesłanie na adres mailowy sp3swietlica@o2.pl. Dowód wpłaty jest warunkiem do wydania karty obiadowej umożliwiającej dziecku korzystanie ze stołówki szkolnej. W przypadku braku dowodu wpłaty dziecko nie otrzyma karty obiadowej i nie może jeść obiadu w szkole.

Jadłospis

Obiady dla uczniów szkoły

Poniedziałek 22.05.2023BITKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM, KASZA JĘCZMIENNA, SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO I CEBULKI(1)
Wtorek 23.05.2023
Środa 24.05.2023
Czwartek 25.05.2023
Piątek 26.05.2023ZUPA OGÓRKOWA (400 ml)(7,9), MAKARON Z TWAROGIEM (1,3,7)
Poniedziałek 29.05.2023 ZUPA JARZYNOWA Z KAPUSTĄ(400 ml)(1,9), NALEŚNIK Z DŻEMEM (1,3,7)
Wtorek 30.05.2023 PANIEROWANY FILET DROBIOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA MODRA KAPUSTA (1,3)
Środa 31.05.2023 PULPET W SOSIE KOPERKOWYM, RYŻ GOTOWANY, WARZYWA DUSZONE (1,3,7)
Czwartek 1.06.2023 ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (300 ml) (7,9), BIGOS Z MŁODĄ KAPUSTĄ, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM (1)
Piątek 2.06.2023 FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4)

Obiady dla uczniów oddziałów przedszkolnych.

Poniedziałek 29.05.2023 KANAPKI Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, HERBATA OWOCOWA (1,7)ZUPA JARZYNOWA Z KAPUSTĄ(1,9), NALEŚNIK Z DŻEMEM (1,3,7) WAFELEK W CZEKOLADZIE(1,7)
Wtorek 30.05.2023 PŁATKI NA MLEKU, KANAPKA Z DŻEMEM, HERBATA OWOCOWA(1,7)
BARSZCZ BIAŁY (1,9), PANIEROWANY FILET DROBIOWY, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM, DUSZONA MODRA KAPUSTA (1,3)KISIEL OWOCOWY + PETTE BURRY (1,3,7)
Środa 31.05.2023KANAPKI Z ŻÓŁTYM SEREM, SAŁATĄ MASŁOWĄ I RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA (1,7)ZUPA FASOLOWA (7,9), PULPET W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, WARZYWA DUSZONE (1,3,7)JOGURT OWOCOWY(1,7)
Czwartek 1.06.2023 KANAPKI Z PASZTETEM PIECZONYM I OGÓRKIEM, HERBATA (1,7)ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (7,9), BIGOS Z MŁODĄ KAPUSTĄ, ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM (1)GALARETKA Z OWOCAMI
Piątek 2.06.2023 KANAPKI Z PASTĄ JAJECZNĄ, HERBATA OWOCOWA(1,3,7)ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM (1,3) , FILET RYBNY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI POSYPANE NATKĄ PIETRUSZKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (1,3,4)
PĄCZEK Z DŻEMEM(1,3)

„Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.